Het gemak van een sleutelkluis

Je komt thuis na een lange dag werken en wilt thuis even lekker ontspannend op de bank gaan liggen om weer wat energie bij te tanken. Wanneer je de deur open wilt doen kom je er echter achter dat je je sleutels op kantoor hebt laten liggen. Had je ergens nog een reservesleutel in de tuin verstopt, of moet je terug naar kantoor?

Het verliezen of vergeten van sleutels is een veelvoorkomend probleem dat dagelijks veel mensen treft. Gelukkig is dit zeer eenvoudig te voorkomen met een sleutelkluis.

Wat is een sleutelkluis precies en waarom maken steeds meer woningen er gebruik van?

Nooit meer sleutels meenemen

Een sleutelkluis is een kluis die speciaal voor sleutels is ontworpen en die aan de buitenmuur van een woning of pand wordt bevestigd. Dit type kluis heeft een zeer klein formaat en wordt geopend door middel van een cijfercode. Dit kan zowel op analoge als elektronische wijze.

Voorheen werden sleutelkluizen voornamelijk gebruikt bij bedrijfspanden waar veel medewerkers een sleutel dienen te hebben. Op deze wijze is het snel te zien wie er een sleutel bij zich heeft en dus aanwezig is op het terrein.

Echter zien we dat ook steeds meer reguliere woningen sleutelkluizen inzetten. Zeker wanneer je met een groot gezin woont kan een sleutelkluis een goede uitkomst bieden. Zo hoef je sleutels niet eindeloos te kopiƫren (bij verlies van een sleutel), en voorkom je ook dat je sleutels ergens in de tuin hoeft te verbergen, wat uiteraard zeer onveilig is.

Gebruik van een sleutelkluis

Een sleutelkluis kun je op meerdere manieren gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen om nooit meer sleutels mee te nemen door je standaardset in de kluis te hangen. Daarnaast is het zoals aangegeven ook een optie om de sleutelkluis louter te gebruiken voor reservesleutels.

Perfect voor als je kinderen hebt die soms eerder van school thuiskomen maar je nog geen eigen huissleutel wilt meegeven of een veilig plek zoekt op sleutels op te bergen.