Woning huren in Amsterdam: hier moet je op letten

Heb jij altijd al gedroomd van het huren van een woning in de grote stad? Nu is je kans! Er zijn namelijk mogelijkheden tot het woning huren Amsterdam. In deze blog geef ik je een aantal tips over wat je precies kunt verwachten bij het huren van een woning.

In de grote stad blijven wonen

Veel studenten zijn net klaar met de studie en zullen afscheid moeten gaan nemen van het studentenhuis. Maar de meesten zijn heel lang thuis woonachtig geweest en gaan het ouderlijk huis verlaten. Tijd om iets (anders) moois op te gaan bouwen in een eigen woning. Voor deze doelgroepen is het aannemelijk dat ze een huis gaan huren. Vaak is het opgebouwd vermogen, maar ook het huidig salaris, nog niet voldoende om een huis te kopen. Zeker niet in de grote stad. Juist dan is het interessant om te huren, want je kunt in de stad blijven.

Vanuit de overheid is er een grens bepaalt. Verdien je met je partner meer dan € 35.739 per jaar, dan moet je op zoek naar een huurwoning in de vrije huursector. Maar verdien je minder dan dat bedrag, dan kom je samen in aanmerking voor een sociale huurwoning. De reden hiervan is het betaalbaar houden van huurwoningen. De goedkopere huurwoningen worden dan als het ware beschermt.

Welke kosten naast de huur betaal je?

Het betalen van de huur is natuurlijk niet alles. Je zult moeten kunnen leven, maar ook aan het huis maak je extra kosten. Je bent namelijk verplicht om een maandelijks bedrag te betalen aan service kosten, bijvoorbeeld voor de werking van de lift of de schoonmaker. Maar ook betaal je gemeentelijke belastingen en zal je een inboedelverzekering af moeten sluiten. Uiteindelijk betaal je ook nog voor gas, water, licht, tv, internet en telefonie. Maar met deze opsomming ben je er dan ook wel. Denk jij dit te kunnen financieren? Dan wens ik jou heel veel plezier in je toekomstig (huur)huis.