Zeg je slaapgebrek vaarwel

Waarom genoeg slaap?

Last van slaaptekort? Je bent niet de enige. Veertig tot vijftig procent van de Nederlanders kampt met te weinig slaap. Je zou bijna denken dat een chronisch slaaptekort normaal is. Het tegendeel is overigens waar. Slaaptekorten hebben grote nadelen voor het lichaam en voor je prestaties overdag. Krijg je meestal minder dan zeven uur slaap per nacht mee, dan tast dat het herstellend vermogen van je lichaam aan. Huid en haar krijgen niet genoeg tijd zich te herstellen, het zenuwstelsel wordt niet goed geregeld en je hebt een aanzienlijk minder goed concentratievermogen. Logisch beredeneren gaat dan ook een stuk minder goed met slaaptekort.

7 zone pocketvoering

Voor het krijgen van genoeg slaap is het belangrijk om een goed matras te hebben dat precies weet waar je lichaam ondersteuning nodig heeft. En laat droomidee nu net zo’n matras aanbieden. De goede matrassen 140×200 van droomidee hebben 7 zone pocketvoering. Dit houdt in dat de veren van de matrassen zijn omhuld met een soort luchtzakje, dat ervoor zorgt dat de veren niet voelbaar zijn in je lichaam als je op de matrassen ligt. Zo wordt ultiem comfort gewaarborgd, en kan je altijd liggen zoals je wilt.

Kies voor traagschuim

Iets waar je ook voor kunt kiezen wanneer je een 140×200 matras bestelt, is een matras met traagschuim. Een dergelijk matras bevat een soort schuim dat precies de vorm van je lichaam traceert. Op deze manier onthoudt het hoe jij graag ligt, en omarmt het je lichaam als het ware. Hierdoor wordt het liggen op het ultrazachte matras nog comfortabeler, en is er van te weinig nachtrust zeker geen sprake meer. Traagschuim matrassen worden ook gebruikt in het ziekenhuis, en zijn dan ook medisch geadviseerd.